Paaszaterdag: FC Cranendonck van FC Oda

SOERENDONK/GASTEL – Op deze Paaszaterdag trof FC Cranendonck het tegen degradatie vechtende FC Oda. Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg de wedstrijd werd FC Cranendonck de bovenliggende partij. Het waren de gebroeders de Leest die samen zorgden voor een mooi Paas begin.

FC Cranendonck startte voortvarend en kwam al na 9 minuten op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Dre de Leest werd mooi door broer Bram de Leest ingekopt, 1-0. FC Cranendonck kon maar kort van deze voorsprong genieten, omdat enkele minuten later een ongelukkige handsbal door de scheidsrechter werd bestraft middels een penalty voor FC Oda. Deze werd onhoudbaar voor doelman Tom van Happen ingeschoten, 1-1. Tot aan de rust waren beide teams aan elkaar gewaagd en zagen we aan weerszijden enkele kleine kansjes die onbenut bleven. Na de pauze startte FC Cranendonck iets feller en kon daarmee het initiatief naar zich toe trekken. FC Cranendonck was vooral gevaarlijk bij corners, waarvan er diverse genomen mochten worden. Maar ook FC Oda liet mee en dan van zich spren. Met snelle uitvallen waren zij enkele keren gevaarlijk. Halverwege de tweede helft kwam doelman Tom van Happen een op een te staan met de FC Oda spits. Tom kon met een katachtige reflex de inzet van de FC Oda spits ternauwernood in een corner omzetten en behoedde FC Cranendonck daarmee van een achterstand. FC Cranendonck bleef ook hierna de overwinning zoeken. In de 80ste minuut is het dan eindelijk raak. Alweer een gevaarlijke corner werd nu goed ingekopt door aanvoerder Dre de Leest en liet de FC Oda doelman kansloos, 2-1. Hierna was FC Oda niet meer bij machte om het FC Cranendonck nog moeilijk te maken en de mannen van FC Cranendonck konden het duel probleemloos uitspelen en daarmee de 3 punten binnen houden.
Foto’s Hennie Roosen