Belastingzitdagen: hulp bij het invullen van je aangifte

HAMONT-ACHEL – Je belastingaangifte invullen is een hele opgave. Geraak je er zelf niet aan uit? Dan kan je terecht op de belastingzitdagen van de FOD Financiën op 7 en 8  mei. Deze gaan door in de raadzaal van het stadhuis, telkens van 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.  Denk eraan dat je naast je belastingaangifte ook zelf een aantal zaken dient mee te brengen, zoals je identiteits- of vreemdelingenkaart en je loonfiches (ook jaarfiche, vakantiegeld…) van 2018. Ook bewijzen van aftrekposten die ingebracht moeten worden en bewijzen van betalng (dus niet enkel facturen) bij energiebesparende maatregelen zijn nodig voor een correcte berekening. Voor Nederlandse inkomsten zijn bewijzen van betaling sociale bijdrage en de jaaropgave van 2018 met specificatie van de maand december eveneens van belang.  Heb je de papieren aangifte nog niet ontvangen vooraleer de zitdagen plaatsvinden? Geen probleem. Je kan ook zonder ‘bruine enveloppe’ langskomen.