Filmhuis Maarheeze

MAARHEEZE – Mensen in de gemeente Cranendonck hoeven niet meer ver te reizen om te kunnen genieten van culturele, spraakmakende en scherpe films. Want sinds maart draaien er ook films in Muziekhuis Maarheeze. 

Dit wordt mogelijk gemaakt door stichting Filmhuis Maarheeze. Een organisatie die in het leven is geroepen door Irene Thijssen en Willemien Zaeyen. Zij zijn twee filmliefhebsters die graag een bezoek brengen aan de mooie, spannende en obscure bioscopen in de regio. Ze nemen nu het heft in eigen handen en verwezenlijken op maandelijkse basis in het Muziekhuis een eigen bioscoopzaaltje. Verwacht geen grote blockbusters, maar inhoudelijke ArtHouse films. Ze zetten je aan tot denken, brengen je in vervoering en belichten de kanten van de geschiedenis die vaak vergeten waren.

Op donderdag 25 april draait Das schweigende Klassenzimmer. Een Duitse film van Lars Kraume. Deze film speelt zich af in de DDR, 1956. De avontuurlijke Theo en Kurt zijn naar West-Berlijn geweest en hebben daar op het journaal gezien dat in Boedapest bloedig een volksopstand is neergeslagen. Terug in Oost-Duitsland komen ze samen met hun medeleerlingen Lena, Paul en Erik op het idee om tijdens de les een minuut stilte te houden om zo hun solidariteit met de slachtoffers te tonen. Na de actie beschuldigt de Stasi de leerlingen van een counterrevolutie en gebruikt het elk middel om een wig te drijven tussen de klasgenoten in de hoop zo de identiteit van aanstichter te ontdekken.

Entree voor deze avond bedraagt €7,-. Locatie: Muziekhuis Maarheeze, De Hoge Weg 10.