Programma Koningsdag zaterdag 27 april Budel

BUDEL – Op zaterdag 27 april wordt in Nederland weer Koningsdag gevierd. Ook in Budel staan allerlei activiteiten op het programma. Deze vinden allemaal plaats op de Markt en het Capucijnerplein in het centrum van Budel. De activiteiten worden georganiseerd door Stichting Oranje Comité Budel.

9.00-16.00 uur
Vrijmarkt op het Capucijnerplein/Markt voor en door jong en oud (non-profit). Na afloop van de vrijmarkt dienen alle niet-verkochte spullen weer mee naar huis genomen worden. Enkele plaatsen in het centrum worden ingenomen door het Oranje Comité. Gelieve aanwijzingen op te volgen. Voor de veiligheid van de deelnemers staat het Oranje Comité Budel géén auto’s binnen het afgezette terrein toe. Er mogen wel aanhangers het terrein opgeduwd worden.

10.00-12.30 uur
Heb jij altijd al een keer deel willen nemen aan een echt circus? Variëté-show Jacona kan jouw droom voor één dag waarmaken. Variëté-show Jacona is een jeugdcircus uit Helmond dat inmiddels al weer dik 60 jaar bestaat. Ervaring is er, dus kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes naar de Markt. Met allerlei circuskunstjes die je mag proberen, ben je net een echte circus artiest! Zo leer je onder andere jongleren, bordjes draaien, diabolo, op een bal lopen en nog veel meer…

10.00-15.00 uur
Gedurende de Vrijmarkt heeft het Oranje Comité geheel in het teken van het thema ‘Circus’ gezorgd voor een aantal leuke verrassingen. Ben jij benieuwd wat de toekomst je te bieden heeft? De enige echte waarzegger weet vast raad… Lijkt het je leuk om een grapje te maken met clown Plume? Of kijk je liever naar de kunsten van de goochelaar? We krijgen ook bezoek van Oki en Doki die prachtige creaties maken met hun ballonnen. Kortom volop plezier in het centrum van Budel.

12.30 uur
Omstreeks 12.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. Aansluitend wordt gestart met de Koninklijke Race. Tijdens Koningsdag 2018 werd de Koninklijke Race geïntroduceerd als een waardig alternatief voor de jarenlange traditionele ballonnenwedstrijd. Waarom? Er ontstaat steeds meer bezwaar tegen de milieubelasting van ballonnen die niet door een vinder terug gemeld werden. Deze ballonnen komen in de natuur terecht met alle gevolgen vandien. Wij zijn de uitdaging aangegaan om een vergelijkbaar wedstrijdelement in het alternatief te verwerken. Die hebben we gevonden in een 17 meter lange ballenbaan. Inschrijven is gratis en kan vanaf 12.20 uur. Jouw naam wordt gekoppeld aan een nummer dat correspondeert aan een gekleurde bal. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen. Bijzijn is meemaken! Het is wel belangrijk om de aanwijzingen van het Oranje Comité te volgen. 

Aansluitend is er een optreden van variëté-show Jacona samen met echte Budelse jonge talenten!