Camerettenfinalisten in De Smeltkroes

MAARHEEZE – Zoals vorige week al vermeld doet de Finalistentour van Cameretten vrijdag a.s. Maarheeze aan. In dit artikel een nadere introductie: Hassan el Rahaui speelt zijn programma “Reset” met daarin een berg aan goede grappen over zijn Marokkaanse familie en een sympathieke stijl die meteen de harten van het publiek wint. Het oordeel van de jury was als volgt: “Hassan vertelt een persoonlijk verhaal over hoe hij via het speciaal onderwijs is gekomen op de plek waar hij nu staat. Hij verbindt de verschillende scènes mooi aan elkaar, zijn verhaal is bij tijd en wijle kwetsbaar, ontroerend en evenwichtig. Hassan staat heel zeker op het toneel, hij stapt het podium op en staat er meteen. De kwaliteit van veel grappen is hoog, “Reset”voelt als af. Een fijne theaterpersoonlijkheid en goede verteller.

De tweede finalist is het duo Waterkonijnen.  Ze zijn kritisch, humoristisch en voorzien van een flinke dosis zelfspot Hun motto ? “Kwetsbaarheid en humor verbindt”. Ismael en Musa – frisse gasten met een baard en een kaal koppie – laten zich van hun kwetsbare kant zien. De jury: “Een aanstekelijk duo. Hun verhaal is modern, origineel en eigentijds. Ze staan heel natuurlijk op het podium. Alles zit erin, het is 100% stand-up, fris en heel erg van nu.”

Winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs Chris Verlaan omschrijft zijn act zelf als “kleinkunst op z’n knulligst”. Nee, hij is geen geweldige zanger, maar dat hindert niet. Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme. Hij gaat in de voorstelling zijn autisme, nerdenbestaan en teleurstelling in de evolutietheorie te lijf met o.a. zijn wervingslied voor autisten: “Word autist, word autist, het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist.” De jury prees zijn grote grapdichtheid, slimme vondsten en eigen signatuur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.de-smeltkroes.nl , telefonisch reserveren kan op de dag van de voorstelling via 0031 495 593219, aanvang van de voorstelling 20.30 uur.