Koningsdag in Soerendonk

SOERENDONK – Koningsdag wordt uiteraard ook in Soerendonk uitgebreid gevierd. Om 10.30 uur wordt er verzameld voor de Aubade op het schoolplein, waar om 10.45 uur de feestelijke Aubade van start gaat, begeleid door tamboer- en klaroenkorps van het St. Jansgilde en ponyclub de Kroenekraantjes. Om 11.00 uur neemt wethouder Frits van der Wiel de vendelhulde in ontvangsten zijn er voordrachten van de leerlingen van de basisschool. Ook is er de bekendmaking van de 9 prijswinnaars van de optocht. Om 14.00 uur start het Jeu de Boules Toernooi voor volwassenen, opgeven kan bij Jan Driessen en ’s middags is er de Koningskermis met voor iedereen wat wils: een peuterplein, voetballen, schminken, luchtkussen, skelter rijden op een echte racebaan,… Tussen 13.30 uur en 15.30 uur is er tevens een Monsterfeestje voor de kleuters en een ‘Ik Hou van Holland’ party edition voor de basisschool. De schoolverlaters kunnen dan lekker gaan paintballen in Budel. Het vertrek is bij Den Donck. 

Archieffoto Bert Groenen