Van geen wijken weten!

Als ik zo naar deze foto kijk, dan word ik gewoon vrolijk. Het maakt me blij. Waarom? Daarom! Dan valt er een last van me af. Die foto geeft mij een veilig gevoel. Ik zie die mannen daar staan en dan weet ik gewoon dat die ergens voor staan. Dat zie ik! De meeste mensen zullen het ook meteen zien. Dat ze voor de gevangenis staan. (Of voor de cicerones onder ons: “’t prisonneke”) Inderdaad ze staan voor het mini-gevangenisje in Budel-Dorplein. Maar dat is niet direct wat ik bedoel. Als je goed kijkt dan zie je dat ze ook ergens voor staan. Ze stralen namelijk iets uit. Ze staan daar duidelijk te maken dat met hun niet te sollen valt. Daar komt geen man (of vrouw) langs. Zowel voor als achterlangs. Dat staat als een huis. Die kerels, die weten van geen wijken! Die middelste wel, maar dat is ook een echte wijkagent. Maar door die twee anderen er naast te zetten kan de wijkagent niet meer wijken en op deze manier vormen ze samen dan ook een blok waar ze bij VC Ledûb jaloers op zijn. Want hoe je het ook wendt of keert, een goeie wijkagent weet van geen wijken!

Foto ingestuurd door Harm van Leuken
Tekst Arian Compen