Voel je de koning te rijk in Weert

WEERT – Op 27 april is het Koningsdag en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Voorafgaand en tijdens Koningsdag vinden er tal van leuke evenementen plaats. Je zult je de koning te rijk voelen tijdens de Oranjeweek in Weert.

De Oranjeweek in Weert start op donderdag 25 april met een gezellige koopavond in de hele binnenstad. Geniet van een diversiteit aan lokale boetiekjes en snuisterijen-winkeltjes, combineer het funshoppen met een bezoek aan een van de vele lokale horeca-etablissementen en vier samen de start van het oranje kleurende weekend! Op vrijdag 26 april van 12.00 tot 18.00 uur begint het koningsfeest met een kinderplein met “lucht”kasteel op de nieuwe markt. Gedraag je als een echte Koning op je eigen kasteel en kom lekker springen! Ook is er een opblaasbare Panna arena en een Jungle glijbaan.

Oranje Vrijmarkt
Op vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur tot zaterdag 27 april 16.00 uur verandert de binnenstad van Weert in een gezellige vrijmarkt. Verkopers en kopers ontmoeten elkaar op de binnenzijde van de singels rond het centrum. Natuurlijk kunnen bezoekers ook weer veel leuke initiatieven verwachten, zoals jonge muzikantjes die hun talenten vertonen, ludieke verkoopacties en heerlijke zelfgemaakte hapjes. Op koningsavond 26 April kun je van 20.00 tot 01.00 uur voor de vierde keer het house- en techno-evenement “Diep met Willy” bezoeken in het stadspark van Weert. In verschillende cafés in Weert treden live artiesten op. 

Koningsdag
Op Koningsdag 27 april kun je ook de gezellige weekmarkt bezoeken in de Weerter binnenstad. In feestelijke oranje gedaante bieden de marktlieden je de beste aanbiedingen en lekkerste hapjes en drankjes. De winkels in de binnenstad zijn op koningsdag de hele dag open. Wandel na je bezoek aan de vrijmarkt rustig de binnenstad in, want lokale ondernemers en horecagelegenheden openen dit jaar voor het eerst hun deuren tijdens Koningsdag en heten je van harte welkom! Een bezoek aan de binnenstad wordt extra leuk met activiteiten zoals “Vogelschieten”, het beklimmen van de kerktoren of genieten van live muziek met een DJ op de oude markt. Tijdens koningsdag kun je ook de muzikale Feest Fabrique tour in het stadspark bezoeken met optredens van diverse DJ’s.   

Sportieve winkelzondag
Zondag 28 april staat in het teken van Sport & Bewegen. Tijdens deze winkelzondag kun je op de pleinen van de binnenstad volop in beweging komen door mee te sporten of te dansen.  Maar als je daar geen zin in hebt kun je natuurlijk genieten van de verschillende optredens en presentaties. Ben jij wel in voor een dansje? Kom naar het podium en swing mee op de Nieuwe Markt, waar de gehele dag dansoptredens van diverse disciplines op het programma staan. Een aantal optredens zijn interactief.

Bekijk het gehele programma via www.oranjeweekweert.nl.