Drie jubilarissen bij het Budels Gemengd Koor

BUDEL – Een koor dat al meer dan 60 jaar bestaat, zoals het Budels Gemengd Koor, brengt ieder jaar opnieuw wel weer een paar jubilarissen voort. Dit jaar zijn er maar liefst 3 leden gehuldigd die 12,5 jaar lid zijn van het B.G.K., waaronder 2 sopranen: Toos Govers en Tiela Bruls. Met stemmen als nachtegalen halen zij moeiteloos de allerhoogste noten. Iedere week opnieuw zingen zij letterlijk het hoogste lied tijdens de repetitie. En zij zullen dat hopelijk nog heel lang blijven doen!  Zij kregen van de vereniging, naast een uitbundig toegezongen “Hoera, hoera”, een mooi boeket aangereikt van het bestuur.

De derde jubilaris die gehuldigd werd was onze eigen, onvolprezen voorzitter himself: Jo Heesakkers! De voorzitter van een vereniging is meestal een organisatorische duizendpoot en dat ís Jo. Hij heeft zijn taak als voorzitter altijd zeer consciëntieus uitgevoerd en het is zeker mede te danken aan zijn voorzitterschap dat BGK is wat het is: een gezond en sociaal koor dat staat als een huis, met een zeer eigentijds repertoire, waar gezelligheid troef is en waar ieder lid zich thuis voelt. 

 Je kunt je afvragen, waarom mensen zo’n lange tijd blijven zingen in een koor, want zij zijn natuurlijk niet de énige jubilarissen. Velen zijn hen al voorgegaan. Het kan niet anders dan dat het koor iets te bieden heeft als mensen zó lang lid blijven. En dat heeft het ook!! Iedere week op dinsdagavond wordt er uitbundig gezongen in de Borgh onder de bezielende, enthousiaste leiding van Hilde Pisters, de dirigente. Voor wie het nog niet wist: zingen maakt vrolijk en blij! Kom het zelf vrijblijvend ervaren, want het koor zoekt nieuwe leden, liefst leden die de gemiddelde leeftijd wat omlaag kunnen halen, maar jong en oud is welkom! U zult er geen spijt van krijgen!