Halve finaleplaatsen veilig voor de Tensor heren 1e divisie instap

WEERT/ENSCHEDE – Zondag 14 april was het zover, de 2e kwalificatiewedstrijd voor de turners uit de 1e en 2e divisie werd gehouden in Enschede. Deze wedstrijden waren in de Diekmanhal in Enschede. Onderstaande Tensor heren mochten naar Enschede afreizen de strijd aan te gaan voor een plekje in deze landelijke NK cyclus. 1e divisie instap, Milan Beek  en Niels Boelens en Stan Smits van Waesbergh. 1e divisie senior, Don Lamers en Jasper Versantvoort.

Deze tweede kwalificatieronde was voor Stan en Niels niet zo heel erg spannend meer. Dit kwam doordat zij hele sterke eerste kwalificatiewedstrijd hadden geturnd en dus al vrijwel zeker waren van een plekje in de halve finale. Doel was het netjes afwerken en uitwerken van de oefeningen. Voor Milan was het spannender, hij moest nog echt gaan strijden voor zijn plekje. 

Bij het eerste toestel, voltige, waren de mannen nog niet helemaal wakker, het begon allemaal wat stroefjes waardoor de oefening niet helemaal soepel verliep. 

Hierdoor wakker geschud gingen de jongens door naar de ringen. Daar werd gelukkig weer mooi en strak geturnd. Het inhalen van de verloren punten was begonnen. 

Op sprong waren de salto’s hoog en de overslagen strak. Op brug had Niels de hoogste dagscore van iedereen. Op rekstok haalde Stan zijn beste resultaat en voor Milan was dat op vloer. Vervolgens was nog alleen de uitslag nog spannend. Niels had zo netjes geturnd dat hij 3e was en dus een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Stan was ook door en Milan heeft zich verdienstelijk ook voor de halve finale weten te plaatsen. Alle heren 1e divisie instap zijn door naar de halve finale op 12 mei in Waalwijk. 

Als laatste mochten de grote heren Jasper en Don hun opwachting maken. De heren lieten zich van hun beste kant zien en lieten hele mooie oefeningen zien. Don had helaas last van een blessure en moest de sprong aan zich voorbij laten gaan. Voor hem waren de eindkansen voor een hoge notering in deze kwalificatiewedstrijd verkeken. Jasper ging echter geconcentreerd door en liet mooie reeksen zien. Dit werd op het einde beloont met een mooie 5e plaats.  Ook de senioren hebben nog een laatste kans tot plaatsing op 12 mei in Waalwijk. Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Foto

Tensor Turnen Weert – 1e divisie instap vlnr Milan, Niels en Stan