Sporting Nelo

PELT – De Hel van Noord-Limburg lag zaterdag in Leuven. Sporting haalde net niet zijn tiende beker.  Maar wat een sfeer en absolute promotie voor de handbalsport. Bedankt Sporting Tifosi! Bocholt nam een bliksemsnelle start, maar Sporting vocht terug. En bij de rust stonden we maar 2 doelpunten achter. Op dat moment verloren we jammer genoeg Daan opnieuw door een ongelukkige val, met waarschijnlijk alweer een lange revalidatie voor de boeg.. sterkte Daan! Een sterke Thijs in doel, en een Jerry die assists aan een prima Niels strooide (die moest de meeste goals echter tweemaal (laten) maken).

In de tweede helft kwam Sporting langzaam in het spoor van Bocholt, met de steun van het schitterende rood-witte legioen, in de allerlaatste minuten kreeg Sporting dan dé kans om een (dan definitieve) 2 puntenkloof te nemen, jammer genoeg ging de 7m er niet in, hierdoor kon Bocholt nog proberen gelijk maken, en deed dat ook. Daarna onmiddellijk time out Nelo, nog 15″, mannetje meer (geen keeper) en laatste shot ? Ephrahim gooide de laatste seconde richting winkelhaak, echter Alberts kon er nog net bij en dus verlengingen…. In de verlengingen bleek Achilles net iets sterker, en won uiteindelijk met 36-32.

Proficiat Bocholt, maar dankjewel spelers en supporters van Sporting!

Een fantastische avond, jammer dat er geen vervolg aan gebreid kon worden … 

Zo dicht als dit waren we er afgelopen jaren niet bij ! Proficiat aan de hele ploeg ! We love Sporting! En ook proficiat aan beide finalisten bij de dames, Hasselt, en de winnaar Sint-Truiden. Sporting ziet alle handballiefhebbers graag terug op de Vlaamse jeugdfinales op 19 mei in het Dommelhof!