Winst en verlies voor FC Cranendonck

SOERENDONK/GASTEL – Op Paaszaterdag trof FC Cranendonck het tegen degradatie vechtende FC Oda. Het eerste gedeelte van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar gaandeweg de wedstrijd werd FC Cranendonck de bovenliggende partij. Het waren de gebroeders De Leest die samen zorgden voor een mooi Paasbegin. Bram de Leest zette FCC op 1-0 (uit een voorzet van Dré de Leest). Oda kwam via een penaty op 1-1, maar tien minuten voor het eind kopte aanvoerder Dré de Leest raak uit een corner: 2-1. Dat was ook de eindstand.

Een dodelijk vermoeid FC Cranendonck speelde twee dagen later haar 5e wedstrijd in 11 dagen en moest de punten in Meijel achterlaten. En de koek was op. Het zomerse weer was op deze paasmaandag voor de voetballers in deze situatie ook al een tegenstander. RKMSV leek iets fitter en was vanaf het begin de betere ploeg. Het duurde nog tot de 24ste minuut voordat RKMSV een voorsprong kon pakken. Een mooie aanval over links werd scherp voorgegeven, waar de RKMSV spits de bal geheel vrijstaand in de hoek kon plaatsen, 1-0. Alsof het nog niet moeilijk genoeg was moest FC Cranendonck al halverwege de eerste helft tot twee maal toe wisselen door vervelende blessures. Verdedigend kon FC Cranendonck de zaak achterin nog wel dichthouden, maar aanvallend kon geen vuist gemaakt worden. Zodoende bleef de 1-0 stand tot aan de rust op het scorebord. Na de pauze moest er al meteen een derde wissel worden doorgevoerd. RKMSV kwam in de 60ste minuut op 2-0. Met een mooi steekballetje werd de RKMSV spits alleen voor doelman Tom van Happen gezet, waarna een mooie geplaatste bal in de uiterste hoek verdween. FC Cranendonck kreeg hierna nog wel enkele corners en had in de 75ste alle pech toen een mooie lob van Kars Damen over de doelman tegen de paal belandde, maar verder ging deze wedstrijd als een kaars uit. Dat RKMSV in de allerlaatste seconde nog op 3-0 kwam was puur voor de statistieken. FC Cranendonck was blij dat de scheidsrechter direct hierna het laatste fluitsignaal blies.

Foto Hennie Roosen