De smaak van Chardonnay

SOERENDONK – Op zaterdag 6 april hebben ruim 50 bezoekers ‘de smaak van merlot’ ontdekt. Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts had een boeiende presentatie met verhaal over de merlotdruif. Daarna konden de smaakverschillen worden geproefd die ontstaan door de keuze van wijngaardbeheer en de gebruikte wijnstijl van de wijnmaker. 

Op zaterdag 4 mei zal Henk je de smaak van chardonnay laten beleven. Dit druivenras staat dan centraal. Laat je als bezoeker verrassen door de diverse wijnstijlen die wereldwijd worden gemaakt van de chardonnaydruif. Natuurlijk is er uitleg hoe deze verschillende smaken ontstaan en kun je op het gezellige terras proeven wat jouw smaakvoorkeur is.  

Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er elk half uur een presentatie en de inloop is gratis. ‘Druif van de maand’ wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden tot en met oktober. In deze periode kun je ook de wijngaard zien ontwikkelen en uitleg krijgen over de werkwijze van Wijngoed Zurrick.

Je bent van harte welkom op zaterdag 4 mei vanaf 14.00 uur. De wijngaard is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). De wijngaard wordt aangegeven met borden en vlaggen.