Dubbel Limburgs goud voor voor Max Vlassak

GENK/HAMONT – Zaterdag 20 april werd in Genk het Limburgs Kampioenschap gehouden. Max Vlassak uit Hamont had zich ingeschreven voor kogel en discus. De laatste weken is er flink aan kracht en explosiviteit gewerkt. Met enige frustratie toch van Max want het blijkt dat iets afleren toch net iets moeilijker is dan aanleren. Enkele weken geleden behaalde Max een nieuw PR bij het discuswerpen van 47.91 m op een kleiner tornooi. Nu bij het limburgs kampioenschap verscherpte hij deze afstand niet maar gooide hij wel heel constant met een beste van 45.36 meter. Dat was goed genoeg voor een 1e plaats.

Kogelstoten bleek een ander verhaal. Dat had Max vooraf ook verwacht omdat hij zijn nieuwe techniek nog niet helemaal onder de knie heeft. Zo leverde 5 van zijn 6 worpen een nul op omdat hij zich niet in de werpring kon houden. Doch één worp leverde een goede 16.2 5 meter op. Ondanks flinke frustratie van Max was deze afstand toch goed genoeg voor een 1e plaats. Ditmaal geen verbetering van PR’s maar wel een bevestiging dat er nog flink getraind moet worden.