Muzikaal Genieten

MAARHEEZE – Op maandagmiddag 15 april begaf ik mij naar Onze School, waar in het Kwartier het toetsen en snarenorkest “Da Capo 85” een optreden verzorgde. De melodieuze klanken kwamen mij bij binnenkomst al tegemoet. Het orkest had zojuist de ouverture van een operette ingezet, op het moment dat ik naar de vele aanwezigen aan de ronde tafels keek. Plotseling zag ik haar, een stijlvolle dame met mooi grijs haar, die met gesloten ogen en zachtjes wiegend met haar hoofd, mee-deinde op de melodieuze tonen van het orkest. Je hoefde je niet af te vragen of zij genoot, iets wat overduidelijk zichtbaar was.  Het orkest, bijna 20 personen groot en onder deskundige leiding van dirigent Ton Scheepers, had er met recht zin in. De prachtigste melodieën kwamen voorbij, die voor velen uiterst herkenbaar waren en wellicht de nodige nostalgische herinneringen bij hen zou oproepen. Nabucco’s beroemde Slavenkoor zorgde zelfs voor een neuriënde ondersteuning vanuit de zaal. Mooie muziek is en blijft een “medicijn” voor lichaam en geest. Deze middag was daar een goed voorbeeld van!