Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2019

WEERT – De herdenking wordt georganiseerd door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Dit jaar is wederom gekozen voor een herdenking bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort. U bent daar vanaf 19.00 uur van harte welkom.

Bij deze gedachteniskapel zal de traditionele plechtigheid plaats vinden met om 20.00 uur de gebruikelijke twee minuten stilte. Muzikaal zal deze herdenking opgeluisterd worden door het Weerter Mannenkoor. Een nabestaande zal “mijn verhaal’’ met Weert delen.

Alle inwoners van Weert en speciaal zij die woonachtige zijn rondom de Rumolduskapel worden verzocht vanaf 18.00 uur de vlag halfstok te hangen en deze vlag weer binnen te halen vóór zonsondergang. Tevens wordt hen verzocht in de omgeving van de kapel van 19.45 uur tot circa 20.30 uur stilte in acht te nemen.

Bevrijdingsdag zondag 5 mei 2019 Weert
Markt (gratis) Bevrijdingsconcert in de St. Martinuskerk van 14.30 -16.00 uur: met optredens (klassiek en eigentijds) van diverse Weerter jongeren muziekgezelschappen en solisten.

Nieuwe Markt
Tussen 13.00-17.00 uur kan er getokkeld worden vanaf het dak van de Ursulinengarage – een spannend onderdeel voor jong en oud. Ook hier start wederom een rondrit over de Singels van oude legervoertuigen. Voor alle bewoners en bezoekers van Weert een mogelijkheid om mee te rijden. Voor meer informatie verwijzen www.4en5mei-weert.nl