Gelukkig is er stress

Vreemde titel, niet?  Nochtans is het gelukkig… Er is ongetwijfeld een hele hoop verkeerde informatie over stress, burn-out en CVS in omloop.  Meestal kom je niet verder dan een oppervlakkige beschrijving van de symptomen, die je sowieso al kent.  Met medicijnen en rust komt het allemaal wel in orde…  

Over de werkelijk oorzaken of hoe je vroegtijdig kan herkennen dat je die weg opgaat vindt je bijna nergens goede informatie.  Nochtans is dat allemaal eenvoudig.  Alleen hebben we het niet op de schoolbanken meegekregen.  En zeg zelf:  beter voorkomen dan genezen.

Stress is slechts een signaal.  Het geeft aan dat je energieniveau te laag is.  Niet anders dan de benzinemeter in je auto.  Is je tank leeg, dan rijdt je niet meer.  En tanken doe je toch ook voordat je de laatste druppel hebt opgereden? Met onze energie is het ook zo.  Je kan wachten tot je verveeld zit met rug-, hoofd- en nekpijn, lage slaapkwaliteit, vermoeidheid, prikkelbaarheid en emotioneel gedrag wat allemaal naar meer conflicten kan leiden. Of je leert de signalen herkennen die aangeven dat je energie aan het afnemen is en reageert daar op gepaste wijze op. Juist : ga tanken. Dat is verrassend eenvoudig te leren en kan op elk moment van de dag. Diepe ontspanning, meer energie opnemen en grotere innerlijke stabiliteit kunnen door beweging worden versterkt.  Diep ontspannen en opladen door beweging vergt echter een heel andere benadering dan die van de sportwereld. Tijdens een weekend-seminar te Eindhoven kan je dit ervaren en aanleren met eNRBi®

eNRBi® : acroniem voor energie en relaxatie door beweging,  helpt jou om met 10 eenvoudige oefeningen:

je lichaam los en soepel te maken

je energie weer op peil te krijgen

zo te bewegen dat je minder energie verbruikt

veel sneller op te merken wanneer je je grens bereikt en daar adequaat op te reageren

Ontdek hoe gemakkelijk het is om te ontspannen. Schrijf je nu in: Meer informatie: Op 25 en 26 mei 2019 in  NH Conference Centre Koningshof aan Locht 117, 5504 RM Veldhoven. De prijs is € 170,- per persoon. Aanmelden kan bij Marleen +31 6 206 185 64 of Annie +32 487 22 43 56. Of via e-mail: admin.east@east-institute.org van deelnemers aan eNRBi®