Soerendonk maakt zich klaar voor Zurrik Live

SOERENDONK – De derde editie van Zurrik Live staat voor de deur. Na maanden van voorbereiding zal het Soeriks Muziek Gezelschap samen met tal van gastartiesten op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei de toeschouwers verwennen met een waar muzikaal spektakel in Gemeenschapshuis Den Donck. “Dit is ons hoogtepunt in vijf jaar muziek maken,” vertelt Stefan Ras, secretaris van het gezelschap. 

De eerste editie van Zurrik Live kwam er in 2009 naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van het SMG. Dit bleek meteen een schot in de roos en er werd beslist om hier iedere vijf jaar een vervolg aan te geven. “Nu zijn we al aan de derde editie toe,” lacht Stefan. “Het is mooi om te zien hoe muzikanten en entertainers zich verenigen tijdens deze grote show. Dit zorgt ervoor dat we veel variatie kunnen bieden met diverse muziekgenres en dans, voor iedereen wat wils dus!” 

Het Soeriks Muziek Gezelschap bestaat uit zo’n 35 muzikanten, in verschillende leeftijdsklassen. “Onze muzikanten, van 8 tot 72 jaar oud, zullen samen het podium betreden en de toeschouwers laten zien dat we nog steeds heel actief zijn in wat we doen. Bovendien is ons gezelschap nog steeds groeiend en dat is de dag van vandaag niet zo evident want je ziet heel wat orkesten, gezelschappen en harmonieën jammer genoeg minderen in ledenaantal of zelfs verdwijnen.” Het SMG is ondertussen een onmisbare waarde in de Soerendonkse gemeenschap. “We treden op bij diverse gelegenheden. Denk aan de Dodenherdenkingen, het Sinterklaasfeest, Carnaval en nog veel meer,” aldus Stefan. Een andere bijzonderheid is de eigen jeugdopleiding dat ruim 10 jaar geleden het levenslicht zag. Zij bundelen hun krachten in het ZMG, het Zurriks Muziekgezelschap. Ook zij zullen tijdens Zurrik Live een optreden verzorgen. Zowel het SMG als ZMG staat onder leiding van dirigent Toine van Gompel. Ook de drumgroep van het SMG zal weer een spetterende show neerzetten! “Een van de mooie dingen aan dit evenement is dat we alles samen organiseren,” gaat Stefan verder. “Samen maken we muziek en samen stellen we het programma samen. Iedereen die betrokken is bij Zurrik Live heeft wel op de een of andere manier een link met Soerendonk en dat maakt het geheel extra speciaal. Dankzij de goede samenwerkingen onderling, de professionele aanpak van licht en geluid en de hulp van heel wat vrijwilligers en sponsoren gaan we er ook deze keer een groot succes van maken!” 

Zurrik Live belooft een muzikaal hoogtepunt te worden. Met niet enkel muziekstukken van het SMG, maar ook de medewerking van maar liefst 13 zangtalenten uit de regio, het ZMG, de Drumgroep, dansgroep Unity Dance, Toneelvereniging KPJ SOS en heel wat andere showelementen is Zurrik Live zeker de moeite om bij te wonen. Bovendien is er een heuse afterparty waarbij de band R.A.T.S. de sfeer er goed zal inhouden. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar bij de verkooppunten tot en met woensdag 8 mei. In Soerendonk is dit bij Jaco’s Patatkraam en Mr. Piepers en in Budel kan je bij Reisbureau Riks de Jong en Kom us Aan terecht voor kaartjes. Kaarten kosten €15. Mochten er na de voorverkoop nog kaarten over zijn, zijn deze verkrijgbaar op de 2 avonden aan de deur. “Zurrik Live is voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien hoeveel muzikaal talent er in Zurrik te vinden is!” Voor meer informatie over het evenement en het SMG kijk zeker op www.soeriksmuziekgezelschap.nl