Sporting knokt zich tot 33-33 gelijkspel

PELT – Waar is de VAR als je ‘m nodig hebt? De scheidsen Gillis en Beulacker maakten voor de 3e keer dit seizoen in een wedstrijd van Sporting NeLo opnieuw geen te beste beurt en werden door het publiek, spelers en coach serieus op de korrel genomen. Maar ze waren niet beïnvloedend op het resultaat. Dat lag bij de spelers! 

In de beginfase kon Sporting NeLo, met Lukkesen en Vandebeeck in de basis, Visé niet bijhouden. De Luikenaars waren krachtiger en virieler en Sporting vond geen gaatje in de Luikse defensie. De 2-6 na 10 minuten was aanleiding voor de Peltse time-out en meteen het beginsignaal om een uitstekende doelman Vanleeuwen in te ruilen voor een extra veldspeler. Dat gaf stress wegens regelmatig een empty-goal doelpunt van Visé maar Sporting knokte zich zo langzaam terug in de wedstrijd via een goed ingevallen Schroeder: 8-10 na 20 minuten. Toch liep Visé weer 3 à 4 doelpunten uit, maar 1 van de uitblinkers, Cnyrim, scoorde alsnog de 15-17 aan de rust. Net zoals vorige week hadden we nog steeds een wedstrijd!

In de tweede helft bleef het spannend. Sporting knokte zich enkele malen langszij maar telkens liep Visé dan weer 2 à 3 doelpunten uit. Vancosen bleek zowat onhoudbaar! Zo werd het 21-23 (40’) en 27-30 na 50 minuten. Uitblinkers Cnyrim en Schroeder werden dan geholpen door Jerry en de fantastisch ingevallen Youri Denert. Youri ranselde zowat alles uit zijn doel, penalty’s, tegenaanvallen + hun rebound, shots uit 2e lijn,… Youri had ze allemaal! Hij kreeg daarmee ook het publiek letterlijk (staand) op de banken en Sporting kroop weer dichterbij en ging er zelfs over: 33-32 na 59 minuten via een penaltydoelpunt van Jerry. De doelman van Visé gooide de bal terug in het spel om op te zetten en de bal kwam achter op de voet van Jerry die prompt zijn 3e 2-minuten straf kreeg voor het hinderen van de spelhervatting.

Enkele time-outs later scoorde Carvalhais van Visé de gelijkmaker. In ondertal en met nog 14 seconden op de klok probeerde Sporting nog een laatste maal maar Tasevski kwam net niet meer tot scoren. Eindstand 33-33! Sporting schiet daar niet veel mee op tenzij er gewonnen wordt op het veld van Bocholt!