Vrouwenteam sv Budel zet grote stap richting kampioenschap!

BUDEL – Het vrouwenteam van sv Budel heeft afgelopen zondag in de derby tegen VV Maarheeze een enorme stap gezet richting het kampioenschap in de 5e klasse. De topper werd met 3-1 gewonnen en daarmee werd concurrent Maarheeze op een achterstand van acht punten gezet met nog slechts vier wedstrijden te spelen. Het team van Teun Kosman, Rob Neijssen en Hedy Wardenaar kwam in deze wedstrijd nog met 0-1 achter, maar dankzij treffers van Jetje Rooyakkers en Isa Martens werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen. 

Het vrouwenteam van sv Budel werd drie jaar geleden kampioen in de 6e klasse en speelt nu voor het derde seizoen in de 5e klasse. Promotie naar de 4e klasse door het vaandelteam van de vrouwentak van sv Budel zou positief zijn voor de verdere ontwikkeling van het vrouwen- en meidenvoetbal bij sv Budel. De club investeert al jaren actief in het meidenvoetbal en heeft inmiddels negen teams en ruim 125 voetballende vrouwen en meiden. Binnenkort zal er weer een vriendinnendag georganiseerd worden om deze groeiende tak van sport verder te laten ontwikkelen.

Foto’s sv Budel VR1 viert een treffer in de thuiswedstrijd tegen Maarheeze (foto: Niels van Tongerloo)