Dodenherdenking Dorplein wint aan belangstelling

BUDEL-DORPLEIN – De jaarlijkse dodenherdenking in Budel-Dorplein wint de laatste jaren aan populariteit. 

Zo’n honderdtachtig belangstellenden, waaronder een eveneens groeiend aantal jongeren, bezocht de bijeenkomst bij het monument en de oorlogsgraven achter de kerk in Budel-Dorplein. Burgemeester Roland van Kessel legde in zijn toespraak o.a. de link tussen vrijheid in de Tweede wereld oorlog en de opvang van asielzoekers nu. De gemeente Cranendonck draagt zijn steentje bij aan de opvang van mensen voor wie vrijheid niet vanzelfsprekend is. Het thema “in vrijheid kiezen” bracht hij onder de aandacht door het voorbeeld te geven dat wij kunnen stemmen, kunnen kiezen. En dat wij niet zomaar bevelen hoeven uit te voeren die wij niet willen.

De burgemeester en wethouder Frits van der Wiel legde een krans bij zowel de Nederlandse als de Engelse soldaten. Ook andere aanwezigen legde bloemen.

Harmonie Les Echo’s de Dorplein speelde The last post alsmede het Nederlands volkslied voor de Nederlandse slachtoffers en het Engels volkslied voor de omgekomen Engelse soldaten. Wethouder van der Wiel las een gedicht voor. 

Ook in Budel-Dorplein worden de oorlogsslachtoffers niet vergeten. 
De foto’s en tekst zijn gemaakt door Jack Roosen.