Sinterklaascomité Overpelt-Centrum bestaat 75 jaar

PELT – Op vrijdagavond 26 april werd op het gemeentehuis te Overpelt het sinterklaas comité ontvangen. Dit naar aanleiding van hun 75-jarig bestaan. Jaak Geusens was de stichter van het Sinterklaascomité,  Jef Claes werd voorzitter en Pier Ceelen kreeg de functie van secretaris-penningmeester en duvel-doet-al.

Notaris Croonenbergs met nog een 20-tal mensen, waren de leden. Doorheen de jaren werden er flink wat bestuurswissels doorgevoerd, en het comité kende een flinke groei. Niet enkel konden de kinderen van Overpelt ieder jaar genieten van het bezoek van de Goed Heilig Man, ook de bewoners van dienstencentrum St. Oda, de scholen en de ouderen van Imaculata konden op een bezoekje rekenen. Nog steeds is het Sinterklaasfeest een groot succes in de gemeente en ieder jaar zit CC Palethe weer afgeladen vol. Er wordt zelfs over nagedacht om in de toekomst twee voorstellingen te doen. Als slot een woord van dank aan de gemeente, aan al onze sponsors en zeker aan onze leden, voor hun jaarlijkse inzet!

Foto Albert Loos