Informatieavond: het voorkomen en behandelen van huidkanker

WEERT –  Op woensdag 22 mei organiseren het Toon Hermans Huis Weert en SJG Weert een informatieavond over huidkanker. Dermatoloog Bas Pi van de Venne en chirurg Jeroen van Essen van SJG Weert vertellen deze avond over het voorkomen en behandelen van huidkanker. Het is de meest voorkomende vorm van kanker: huidkanker. Eén op de zes Nederlanders krijgt er vroeg of laat mee te maken, vaak zelfs meerdere keren. Dat zijn veel te veel mensen, zeker als je bedenkt dat huidkanker van alle kankers het makkelijkst te voorkomen is. Hoe? Door je goed te beschermen tegen de zon en je lichaam regelmatig te controleren op verdachte plekjes. Met deze informatieavond wordt het belang van het voorkómen van huidkanker nog eens goed onder de aandacht gebracht. Naast informatie en praktische tips, is er deze avond ook volop ruimte om vragen te stellen. Denk aan vragen als: welke preventieve maatregelen kun je nemen?; waar moet je alert op zijn?; wat komt er op je af na diagnose?; wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen? en wat zijn na behandeling de eventuele blijvende na-effecten?
De informatieavond vindt plaats op woensdag 22 mei van 19.30 – 21.30 uur in Theater de Huiskamer in Weert, ingang St.-Raphaelpad. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de SJG website: www.sjgweert.nl (zie ‘Agenda’) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie van SJG Weert: 0031 495 – 57 22 05. Aan het bijwonen van de avond zijn geen kosten verbonden.