Wordt Mater Dei de strafste school 2019?

PELT – De Vlaamse radiozender MNM gaat elk jaar op zoek naar ‘De Strafste School’ van Vlaanderen en Brussel. Dit jaar wordt dat reeds de negende editie. MNM wil hiermee zoveel mogelijk scholieren engageren om als groep boven zichzelf uit te stijgen. Men zoekt naar de verbondenheid en het enthousiasme dat leeft binnen de middelbare scholen. Elke school die hieraan mee wilt doen moest voor eind maart een filmpje insturen naar de radio waarin ze tonen dat hun leerlingen en leerkrachten samen ‘straf’ zijn. Hieruit werden 15 scholen geselecteerd die een bezoek kregen van de MNM  jury voor een feestelijke rondleiding. De winnaar wordt op 7 mei bekend gemaakt door Hilde Crevits. Op 25 april was Wico Campus Mater Dei Pelt als één van de vijftien finalisten aan de beurt en kwam de jury van MNM de beoordeling maken. De vaste juryleden zijn Tom De Cock en Nora Gharib en het gast-jurylid in Pelt was Walter De Donder (burgemeester in Samson en Gert). Ook een leerling van de Strafste School 2018, het GO! Atheneum uit Aalst, zetelde als ervaringsdeskundige in de jury. De winnende school krijgt behalve de titel en erkenning een jaar lang alle mogelijke ondersteuning van MNM. Enkele uren na de bekendmaking zal in die school een live radiofeest losbarsten met op het podium volgens MNM de crème de la crème van de pop en urban scene. Het worden spannende dagen voor Mater Dei. 

Foto Albert Loos