32e Theaterseizoen van De Smeltkroes

MAARHEEZE – Met enige trots presenteert Aktiviteitenkommissie De Smeltkroes het programma voor het nieuwe seizoen 2019-2020. Opnieuw is er gezocht naar een goede mix tussen humor, muziek en kunst. Met Guido Weijers, Louise Korthals, Ernest Beuving en Thijs Kemperink zullen er weer enkele grote namen en aanstormende talenten op het podium staan. 

“De meest bekende artiest in ons nieuw programma is ongetwijfeld Guido Weijers,” vertelt Wout Bos van de Aktiviteitenkommissie. “Hij zal op woensdag 18 maart 2020 zijn ‘Masterclass geluk vol. 2’ op de planken brengen. Guido was trouwens ook al bij ons te zien in 2004, toen was hij nog vrij onbekend.” Een andere artiest die in het verleden ook al te gast was in De Smeltkroes en ook komend seizoen weer van de partij is, is Louise Korthals. Deze keer met haar voorstelling ‘Alles is er’. Aktiviteitenkommissie De Smeltkroes is al jaren een springplank voor aankomende talenten. Zo staan komend seizoen namen als Alex Ploeg, Kirsten van Teijn, Thijs Kemperink  en de dames van Matroesjka op het programma.

“Maar we zien ook weer een oude bekende terugkeren,” vertelt Wout verder. “Ernest Beuving was al verschillende keren bij ons als de helft van Ernesto & Marcellino, later twee keer samen met het Budelse koor Quintessens en nu speelt hij een heel andere voorstelling. In “So long Cohen” brengt hij samen met verteller Bas Steman, de zangeressen Marlies Klaassen en Arianne Greep een ode aan Leonard Cohen, begeleid door gitarist Tom Klein! Verder hebben we ook één van de hoogtepunten van ons jubileumjaar opnieuw weten te strikken want Maartje en Kine staan ook komend seizoen weer in De Smeltkroes, deze keer met de voorstelling ‘Hoge Noot’. 

Uiteraard heeft de Aktiviteitenkommissie ook weer enkele leuke matineevoorstellingen gepland. Denk aan optredens van Pastta, Mari de Bijl en De Zippers. En ook de jeugd heeft keuze uit enkele aangename voorstellingen. Zo is er de kindervoorstelling ‘Ollie Trollie en mannetje lampenkap’ van De Vliegende Koffer, een interactieve quiz ‘Weet ik veel!?’ van Bas Poels en de Marjo Dames brengen de voorstelling ‘Juwelen Oma’. En ook op het gebied van visuele kunst komt u komend seizoen aan uw trekken bij De Smeltkroes. Zo zullen er diverse exposities zijn waar fotografie, modekunst, sieraden en glaskunst glansrollen krijgen. 

Nieuwsgierig geworden? Surf dan snel naar www.de-smeltkroes.nl want daar zal binnenkort het volledige programma 2019-2020 te vinden zijn. Op de Facebookpagina van De Smeltkroes is de brochure ook al na te lezen. Via deze website is het ook mogelijk om tickets of een abonnement te bestellen.