Geen vergunning voor appartementen in dorpscentrum Sint-Huibrechts-Lille

PELT – Het college van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Pelt heeft geen vergunning verleend voor twee appartementsgebouwen in de tuin achter het oud gemeentehuis van Sint-Huibrechts-Lille. Er wordt wel een vergunning gegeven voor de renovatie van de oude wasblekerij met drie inpandige appartementen.

Tijdens het openbaar onderzoek werden zes bezwaarschriften ingediend. Het schepencollege oordeelde uiteindelijk dat de bouw van 33 wooneenheden in twee blokken van drie bouwlagen een te hoge terreinbezetting zou vormen in het historische dorpscentrum van Sint-Huibrechts-Lille. De tuin vormt trouwens samen met het dorpsplein, de kerk en het oud gemeentehuis het hart van die historische dorpskern. Het college vindt dat deze tuin best bewaard blijft en een publieke functie als park krijgt. De tuin is daarvoor ideaal gelegen aan het oud gemeentehuis, tussen dorpsplein, kerk, school en het toekomstig woonzorgcentrum Teutenhof.

Het gemeentebestuur bespreekt momenteel met de eigenaar van de tuin of en op welke manier de gemeente een deel van deze historische tuin kan verwerven. Hierover is nog geen uitsluitsel.