KFC Hamont komt net iets te kort

HAMONT – De 1-3 thuisnederlaag in de heenwedstrijd tegen MD Halen was een zware opdoffer. Een gretig Hamont ging strijdend ten onder: een uur lang de betere ploeg geweest, té weinig kansen afgemaakt en dan opeens tegen een 1-3 achterstand aankijken. 

Toch moet elke wedstrijd gespeeld worden en dus trekt Hamont op zaterdagavond in Halen de wei in voor de terugmatch. Nick Maes is er niet bij, hij wordt vervangen door Joren Vrijsen. Kapitein Jasper Reyskens is er ook weer bij, centraal achterin.
Halen begint erg afwachtend aan de match. Logisch, met de 1-3 bonus op zak. Toch gaat al snel de bal op de stip na ongelukkig handspel van een KFC-verdediger. Doelman Marnick Emmers kan bijna de zwak getrapte penalty van Ruytinx redden, maar de bal is de doellijn tóch al gepasseerd. Nu, dat doelpunt maakt niet zo heel veel uit als je weet dat je toch al 3 maal moet scoren. Hamont blijft dan ook proberen, maar is niet zo accuraat in de laatste pass. En áls die er komt, dan staat het vizier van Tim Strijbosch en Brecht Geelen onvoldoende scherp afgesteld.

Rond het halfuur houdt keeper Marnick Emmers z’n ploeg recht op pogingen van Rykx. Jorne Thys mikt aan de overzijde nipt naast de kruising. Na 45 minuten staat het dus 1-0.

Hamont begint beter na de onderbreking. Een gemeten vrije trap (na overtreding van Ruytinx) van Brecht Geelen vliegt fraai in de winkelhaak: 1-1 (foto). De thuisploeg voelt nattigheid en begint nu toch ook meer aan te dringen. Maar ze wordt door een correct leidende ref Ertanir ook aangemaand om het spel niet onnodig te vertragen.
Hulshagen mist op het een uur in een 1-op-1 met Marnick Emmers. Aan de overzijde knalt Brecht Geelen op doel, de rebound van Joren Vrijsen wordt achter de doellijn gekeerd: het staat 1-2 met nog 20 minuten te gaan. Hamont dringt nog aan met een slotoffensief maar komt niet verder dan enkele halve kansen. Halen kan -wanneer doelman Emmers aan de overkant is- met een poging van ver de doodsteek geven, maar ziet de bal naast doel hobbelen.
Halen dwingt zo promotie af naar eerste provinciale, zij het niet door de grote poort. Hamont kan met opgeheven hoofd het terrein verlaten, al is het toch wel een gemiste kans op promotie. Het verslaat Halen, dat sinds 2 december 2018 thuis niet meer verloren had en bewijst zo dat het ook de stap hogerop kan zetten.