Oldtimertoertocht Double Classics

BUDEL – De zesde editie van de oldtimertoertocht Double Classics vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 mei a.s. Cliënten van zorgcentrum Mariënburght in Budel rijden tijdens deze speciale toertocht mee met ongeveer 30 echt oude oldtimers. De toertocht voert door kernen van Cranendonck, Heeze-Leende en Weert. Ze gaan langs mooie plekjes en bekende herkenningspunten voor ouderen. 

Initiatiefnemers van Double Classics zijn drie oldtimerbezitters: Frits van Cranenbroek, Toon van Cranenbroek en Simon Brugmans. Alweer voor de zesde keer willen zij de bewoners van Mariënburght een onvergetelijke dag bezorgen. De toertocht is vooral bedoeld voor die ouderen die door hun hoge leeftijd of gezondheidsomstandigheden nog maar weinig buitenshuis komen. 

“Gaat het dit jaar weer door?” 

“Uit reacties als “Gaat het dit jaar weer door?” en ‘Ik mag toch wel weer mee hè?!’ en ‘Prachtig dat jullie dit doen, ik kijk er weer naar uit!’ blijkt dat de ouderen dit evenement erg waarderen. Daarom doen we het, zegt Toon. En we maken er opnieuw weer wat moois van, ook voor de achterblijvers, aldus Jannemiek van Mierlo, die de organisatie binnen en vanuit de zorginstelling voor haar rekening neemt.

Het programma en uitzwaaien

Vanaf 11.00 uur verzamelen de oldtimers bij het zorgcentrum aan de Graafshap Hornelaan in Budel. Vanaf 11.00 tot 14.00 uur is er muziek uit vroeger tijden te horen. De voertuigen zijn dan voor iedereen te bezichtigen. Vanaf 13.30 uur gaan de senioren en hun begeleiders naar hun voertuigen en stellen de oldtimers zich op voor vertrek. 

Om 14.00 uur is het vertrek vanaf de Graafschap Hornelaan: een complete stoet die in colonne vanaf het zorgcentrum hun toertocht door de omgeving maakt. Iedereen is van harte welkom om, samen met de andere bewoners van het centrum, de deelnemers uit te zwaaien. Voor de overige bewoners zijn er in huis extra activiteiten voor de achterblijvers. Tegen 17.00u worden de oldtimers terug verwacht.

Oldtimerbezitters, motorclubs en autobedrijf verzorgen de tocht vrijwillig

De organisatie heeft in totaal ongeveer 30 oldtimerbezitters bereid gevonden vrijwillig mee te werken aan Double Classics; de voertuigen zijn nagenoeg alle van vóór 1970. Vrijwilligers van motorclubs uit Budel en Autobedrijf Driebok begeleiden de colonne en zorgen voor de verkeersveiligheid. Andere vrijwilligers verrichten diverse hand-en-spandiensten. Meerdere sponsoren dragen hun financiële steentje bij om dit bijzondere evenement mogelijk te maken.

Mocht u onderweg de ouderen willen toezwaaien, dan volgen hier enkele doorkomsttijden (bij benadering): 14.05u Budel Gastelseweg/Capucijnerplein, via kerk/Stepke 14.10u Blakebeemd/Cranendonck, 14.15u Maarheeze Kerkstraat/Stationsstraat/Sterkselseweg, 14.25u Sterksel/Heezerweg, 14.35u Leende via Oostrikkerdijk/Dorpsstraat/Strijperstraat, 14.45u Soerendonk Roerdomp/Goorstraat.

16.10u Dorpsstraat/Molenheide, 16.15u Maarheeze Moonslaan/Oranje Nassaustraat, 16.30u Weert Geuzendijk/Trancheeweg, 16.40u Dorplein Havenweg/Hoofdstraat, 16.45u Schoot Grootschterweg, 16.50u Budel Nieuwstraat/Marktstraat.