sv Budel verliest van Wilhelmina Boys

BUDEL – sv Budel heeft de inhaalwedstrijd tegen Wilhelmina Boys met 1-3 verloren. Na de nederlaag bij SBC vorige week was het al duidelijk dat de ploeg van Walter van Ommeren de laatste vier wedstrijden niet meer voor de prijzen meespeelt, terwijl Wilhelmina Boys de punten nog hard nodig had. Dit was bij vlagen terug te zien op het veld en de tegenstander uit Best ging met drie punten lopen.

sv Budel moet zich de laatste wedstrijden richten op het veilig stellen van de zesde plaats en bij een goede eindsprint zou een vijfde plaats ook nog mogelijk zijn. Daarnaast zijn het voor sv Budel 2 ook nog belangrijke weken in de strijd tegen degradatie.

De inhaalwedstrijd tegen Wilhelmina Boys begon sv Budel niet eens heel onaardig. Sterker nog, binnen enkele minuten had de thuisploeg al kansen om op voorsprong te komen. Toch was het Wilhelmina Boys dat op voorsprong kwam na een kwartier spelen. Een vlijmscherpe counter werd afgerond en sv Budel keek ineens tegen een achterstand aan. Zonder heel gevaarlijk te worden, bleef sv Budel proberen de gelijkmaker te creëren. Opnieuw was het een counter die sv Budel de das om deed. Vlak voor rust wist Wilhelmina Boys de 0-2 te maken.

Na rust werden Roel van Geldorp en Thijs van Geldorp ingebracht voor Jeroen Bogers en Koen Bogers en ging sv Budel vol enthousiasme in de achtervolging. Toch leek het heilige vuur om een resultaat te boeken her en der te ontbreken. Een klein kwartier voor tijd kwam sv Budel dan alsnog terug in de wedstrijd door een strafschop van topscorer Luc Nouwen, maar uiteindelijk wist Wilhelmina Boys de wedstrijd in de blessuretijd in het slot te gooien. Dat de bal daarbij de zijlijn ruimschoots gepasseerd had, was enkel voor de statistieken. In de slotfase mocht jeugdspeler Bas Bergmans debuteren in het eerste elftal.

sv Budel heeft nog drie wedstrijden te spelen en heeft een achterstand van twee punten op Reusel Sport dat op de vijfde plaats staat. Zelf staat sv Budel nog op een zesde plaats, maar Unitas’59 heeft hetzelfde aantal punten en staat op plek zeven. Aanstaande zondag speelt sv Budel thuis tegen Dommelen, dat nog altijd strijd tegen degradatie en de punten hard kan gebruiken. Hopelijk weet sv Budel de drie punten dan weer op het eigen sportpark te houden.