Tour d’Asperges

REGIO – Ook in 2019 zal de stichting Tour d’Asperges het aspergeseizoen traditioneel inluiden met de Tour d’Asperges. Deze fietstocht, die op zaterdag 11 mei voor de 32e keer verreden wordt, brengt vooraanstaande sporters en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven bijeen en ondersteunt daarmee tevens een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Stofwisselkracht! Centraal staat nog steeds de ondersteuning van kinderen, maar er is ook veel aandacht voor de sociale interactie van de deelnemers, uiteraard omlijst met entertainment en culinaire asperges- hoogstandjes. De route van 100 kilometer met twee tussenstops gaat door : Leende, Sterksel, Maarheeze, Budel, Soerendonk, Gastel, Hamont Achel Statie, Borkel, Bergeijk, Eersel, Walik, Riethoven, Westerhoven, Borkel, Schaft, Achelse Kluis, Leenderbos, Leende. De 120 deelnemers zijn bekend. Diverse prominenten hebben hun deelname toegezegd waaronder Steven Rooks, Adrie van de Poel, Gerard Koel, Erik Dekker, Hans van Breukelen en sterrenchefs Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve** Waalre), Luc Kusters (Bolenius* Amsterdam), Jeroen Robberegt (Pulitzer Hotel Amsterdam), Rogér Rassin (La Rive Amsterdam). 

Archieffoto 2017