Zo is het maar net

Laat me je een verhaal vertellen over een man en een vrouw die een wandeling maakten, over een pad naast de zee. De man raapte een plastic flesje op dat op het pad lag en droeg het meer dan een half uur bij zich, totdat hij een vuilnisbak vond waar hij het in kwijt kon.  De vrouw was best onder de indruk van deze ogenschijnlijk kleine daad.. 

Twee jaar later gaat de vrouw weer naar Canada en helpt daar bij een beach clean-up. Wanneer ze weer thuis komt besluit ze om iets te doen aan het zwerfafvalprobleem in haar gemeente. Ze begon een project dat ze 31 days of devotion noemde, wat betekende dat ze elke dag 1 straat zwerfafvalvrij ging maken, 31 dagen lang.  In het begin vonden mensen het een beetje raar. Maar na een tijdje wilden mensen haar helpen. Een politieke partij in haar dorp ging zelf maandelijkse cleanups verzorgen. Ze werd door kranten geïnterviewd, ze kreeg een maandelijkse column in een plaatselijke krant en ze ging kinderen op scholen lesgeven over het zwerfafval-probleem. In 2 jaar tijd deed ze al 5x een 31 days of devotion project. 

Ze maakt mensen bewust van het zwerfafval-probleem en men vertelt haar dat ze het nu niet raar vinden om iets op te ruimen wat ze op straat tegenkomen. Ze ruimen het gewoon op zonder zich ervoor te schamen.  En alles komt door die ene handeling van die ene man. Hij heeft talloze mensen geïnspireerd, zonder dat hij het zelf weet. 

Dank je vriend. Moeder Aarde knipoogt naar je. ?  

#beterbudel #payitforward #dankbaarheid #eenbeterewereldbegintbijjezelf #zwerfafval