Boerenpsalmwandelingen

HAMONT-ACHEL – Het dekenaat Hamont nodigt iedereen uit voor de Boerenpsalmwandelingen. Het initiatief is bedoeld voor het hele dekenaat Hamont. Met de boerenpsalmwandelingen sluiten we aan bij een oud gebruik: 

de drie dagen voor OLH Hemelvaart, de zogenoemde kruisdagen, trok een kruisprocessie door de velden om een goede oogst af te smeken. We geven dit op zich mooie gebruik een nieuwe vorm, door genietend en elkaar ontmoetend het voorjaar op te snuiven en geïnspireerd door een tekst of wat stilte ons te verwonderen over de lente. In gedachten verbonden met een zieke of vanuit een persoonlijk aanvoelen wordt de wandeling een pelgrimswandeling, “meer dan alleen voor mezelf”. Mensen kunnen deelnemen aan 1, 2 of alle drie de wandelingen die gespreid over het dekenaat telkens op een andere plek vertrekken. Op maandag 27 mei aan de fit-o-meter aan de Haarterheide in Hamont, op dinsdag 28 mei aan het rolstoelpad bij de MS-kliniek, Gortenstraat te Overpelt en op woensdag 29 mei aan de brandtoren op de Kolis in St.Huibrechts-Lille. Er wordt steeds verzameld om 19.30 uur en de deelname is gratis. Een uitdrukkelijke uitnodiging naar mensen in een rolstoel: het parcours is op 28 mei voor hen uitgekozen. Meer info via [email protected] of via 0032 479299312.