Energie door Beweging

De meeste mensen beginnen met Tai Chi om verschillende redenen. Dat kan gaan van het verbeteren van de gezondheid, grote interesse in de Chinese martiale krijgskunst, het meditatieve aspect tot en met het uitbreiden van hun spirituele zoektocht. Velen verkeren onder stress en worden voortdurend overvraagd. Ze zoeken in deze traditionele meditatieve lichaamskunst een andere manier van in het leven staan. Iedereen die al een tijdje aan Tai Chi doet, zal je vertellen dat ze begonnen met één keer in de week enkele bewegingsoefeningen te doen, maar dat het al snel een levenswijze werd, gericht op hun eigen persoonlijke groei.  Het beoefenen van Tai Chi is dus niet alleen een spirituele en meditatieve weg, maar ook de weg naar jezelf.

Tai Chi Quan in Hamont-Achel

Een les Tai Chi bestaat gewoontegetrouw uit twee delen. Het eerste uur leren we de vijf ontspanningsoefeningen van meester Huang Shen Shyan en het laatste half uur concentreren we ons op de korte Yang vorm. De korte Yang vorm bestaat uit 37 figuren ons doorgegeven door professor Cheng Man-ch’ing en neemt ongeveer drie jaar in beslag om deze volledig te leren. 

What’s in it for me?

Op lange termijn zorgt Tai Chi voor meer soepelheid, breng je jezelf meer in evenwicht en leer je hoe je op een geweldloze manier het beste kan omgaan met anderen en je omgeving. Deze sport geeft je een zachte kracht die je langzaam leert ontwikkelen. Zo kom je ook in contact met je subtiele gewaarwordingen en krijg je een betere samenwerking tussen geest en lichaam. En een diepere gewaarwording geeft je automatisch een diepere ontspanning.

Lessenreeks in Hamont-Achel

Waar en wanneer? De lessen vinden plaats in Hamont-Achel op dinsdagavond in de Turnzaal De Wal: Beginners van 19u00 tot 20u30 en Gevorderden van 20u30 tot 22u00. De lessen zijn wekelijks en volgen de schoolkalender. Inschrijvingen gebeuren per trimester.

Wie? De zachte en vloeiende bewegingen geven iedereen kans om deel te nemen: vrouw, man, jong, oud. Al de kwaliteiten en de meditatieve rust die Tai Chi je geeft, zorgen ervoor dat je deze kunst wil blijven beoefenen!

Welke kledij? Draag wat je zelf graag draagt en waar je je goed in voelt. Zorg ervoor dat de kleding je niet beperkt in je bewegingen. (Geen knellende kledij dus!). Wat schoenen betreft raden we soepele schoenen zonder hak aan. 

De lessen worden gegeven door Dirk Cassiers, sinds 2000 doet hij aan Thai Chi. Hij heeft het geluk gehad om ervaren leerkrachten zoals Patrick Kelly (NZ), Jef Crab (SU), Holger Beer (DE) en Clive Pankhurst (NZ) te mogen ontmoeten. Met name Jef Crab (stichter van het E.A.S.T. Instituut) heeft me de innerlijke beweging aangeleerd.  Deze innerlijke beweging is het basisprincipe van de oorspronkelijke Tai Chi.