Fototentoonstelling van Francisca de Keizer in Kempenhof  

VALKENSWAARD – Tot en met 22 juni 2019 exposeert Francisca de Keizer haar foto’s in de gangen van zorgcentrum Kempenhof.  Vanaf kinds af aan is Francisca de Keizer (Eindhoven, 1955) al geïnteresseerd in fotografie. Ze werd enthousiast lid van een fotoclub en leerde daar de techniek van het ontwikkelen en afdrukken. Inspiratie voor haar stillevens haalt ze uit de schilderijen van de Gouden Eeuw. De lijsten die ze voor haar foto’s gebruikt herinneren ook aan deze periode. 

Ze maakt ook portretten van dieren, die ze met gebruik van haar fantasie én Photoshop, aankleedt in weelderige adellijke kostuums of rijk versierde uniformen uit vervlogen tijden. 

Door ze op deze manier af te beelden, wil ze benadrukken dat een (huis)dier door hun baasje veel meer wordt beschouwd als compagnon met menselijke trekken en niet meer als dier.  Volgens Francisca zit achter iedere foto een verhaal en door goed te kijken kan de toeschouwer dit ontdekken……

Nieuwsgierig geworden? De werken zijn tot en met 22 juni 2019  te zien in zorgcentrum Kempenhof (Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard). U bent dagelijks van harte welkom van 9.00 tot 17.00 uur. Wilt u ook exposeren?  Vraag naar de mogelijkheden en stuur een email naar Louise Peeters (coördinator exposities Valkenhof) louise@artpartners.nl