Gevarieerd zomeraanbod garandeert een vakantie vol plezier

HAMONT-ACHEL – Het zonnetje liet zich dit voorjaar al regelmatig van haar beste kant zien en dat doet ons al zin krijgen in de zomer. Bij het stadsbestuur begint het dan ook al te kriebelen om de Hamont-Achelse kinderen een onvergetelijke vakantie aan te bieden. Naar jaarlijkse traditie is het zomeraanbod er weer een met een mooie mix van sport, creativiteit, techniek en cultuur. Naast de klassiekers, zitten er ook een aantal nieuwe activiteiten tussen. 

Het gevarieerde zomeraanbod is het resultaat van een samenwerking tussen diverse stadsdiensten en externe partners. Er is voor iedereen wat wils. Zo kunnen creatievelingen zich uitleven op het graffitikamp en de creadagen of een dagje gaan schilderen in de natuur. Voor de techneuten is er dan weer het STEMkamp terwijl de jonge Hamont-Achelaar die ervan droomt om ooit op Tomorrowland te staan plaatjes leert draaien tijdens de DJ-workshop. 

Ook Pony Fun is er weer bij met dit keer een extra voormiddag voor kinderen met speciale noden. Zij mogen dan samen met hun broertje of zusje komen paardrijden. Daarnaast staan er nog een heleboel andere activiteiten op het menu en zijn er met Avonturenpark Valdeludo, the virtual Game & Creatief @Bokrijk, de avonturentrophy op het Zilvermeer te Mol en de Beekse Bergen weer een aantal leuke uitstappen gepland.

Speelpleinwerking

Het ruime zomeraanbod wordt verder aangevuld met activiteiten van externe partners. Zo heb je de tenniskampen in Hamont en Achel en Kidssport op de terreinen van Achel VV. Maar ook speelpleinwerking vormt sinds jaar en dag een vaste waarde tijdens de zomervakantie. Vanaf 2 juli tot en met 27 augustus kunnen de kinderen iedere dinsdag- en donderdagnamiddag hun hart ophalen bij een van de drie SPW’s: SPW De Koekoek Achel, SPW ’t Stadspark Hamont en SPW Uit de Bocht Hamont-Lo. 

Met al deze toffe activiteiten kan het niet anders dan een onvergetelijke zomer worden. Wil je het hele aanbod al ontdekken? Een overzicht ervan vind je terug op www.hamont-achel.be/zomeraanbod of in de papieren tablet die binnenkort in de scholen wordt verdeeld. 

Online inschrijven

Om wachtrijen te voorkomen werkt het stadsbestuur met online inschrijvingen. Als ouder dien je je kind(eren) eenmalig te registreren en hun medische fiches goed te keuren. Registreren kan vanaf nu via https://reservaties.hamont-achel.be. De inschrijvingen voor activiteiten georganiseerd door het stadsbestuur starten op woensdag 15 mei om 10.00 uur. Dit kan zowel online, als bij de balies van het UiTpunt tijdens de openingsuren. Sommige activiteiten zullen snel volzet zijn. Er snel bij zijn is dus de boodschap.

Opgelet: het online inschrijvingssysteem geldt enkel voor activiteiten georganiseerd door de stad. Voor de tenniskampen, Kidssport en de SPW’s dien je je kind(eren) in te schrijven bij de organisaties zelf. Meer info hierover vind je terug www.hamont-achel.be/zomeraanbod.  

Samenwerking Huis van het Kind

Net als de vorige jaren wordt er voor het zomeraanbod nauw samen gewerkt met het Huis van het Kind. De mogelijkheid bestaat dan ook om je kroost voor of  na een activiteit georganiseerd door de stad naar de opvang te laten gaan. Je dient je kind hiervoor in te schrijven bij IBO De Pagadder met de vermelding ‘deelname’ en de naam van de activiteit. Let wel, dit is niet voor het hele aanbod mogelijk. Kijk dus goed de papieren tablet of website na. Meer weten hierover? Neem contact op met het Huis van het Kind via huisvanhetkind@hamont-achel.be of 011 51 05 60.