Het aftellen is begonnen

BUDEL-SCHOOT – Op 25 en 26 mei viert c.v. De Toeters het jubileumfeest (66 jaar carnaval op Schoot) op het Stationsplein in Budel-Schoot. Deze week zoomen we in op het programma van zondag 26 mei. Om 10.30 uur zullen D’Einder muzikanten het frühshoppen openen. Tijdens het frühshoppen (waarvoor alle ex-hoogheden uit 66 jaar Toeterhistorie natuurlijk ook zijn uitgenodigd) start rond de klok van 11.00 uur ook de “Kidsclub.” Alle kinderen tot 12 jaar kunnen voor 1 muntje een deelnemerskaart kopen waarmee ze allerlei activiteiten in de tent kunnen gaan doen. In de tussentijd kunnen de ouders/verzorgers, opa’s en oma’s zich opmaken voor Jac Kuppens (wie kent hem niet van de vele bonte avonden in Schoot) en Berry Knapen (achtvoudig Brabants Kampioen). Kort na de middag gaan alle ex-hoogheden, die hiervoor persoonlijk zijn uitgenodigd, gelijktijdig op de foto. De Prinsengarde is logischerwijze ook aanwezig en wat zou het mooi zijn als de fotograaf moeite heeft om de hoeveelheid mensen op één foto te kunnen krijgen. Eén ding is zeker … lukken gaat het!

Vanaf 14.11 uur neemt DJ Hardy het over en gaan we over tot “De 11e + enne zonnig nao de maondig veur d’un optocht.” Voor de optochtdeelnemers van Toeterland is “de maondig veur d’un optocht” niet meer weg te denken uit de carnavalsagenda. Al enkele jaren organiseert cv De Gekken dit evenement bij De Zuiderpoort alvorens de optocht start. Deze sfeer hopen we één op één mee te kunnen nemen naar deze zondagmiddag. Mark Bogers is ook van de partij, hij gaat het eerste Cranendonckse kampioenschap Beer Pongen aan elkaar kletsen. Iedereen die in de tent aanwezig is kan hier aan mee doen (jong en oud), waarbij een team bestaat uit 2 personen. Voor de jeugdigen (nix < 18)  spelen we dit spel natuurlijk niet met bier maar met ranja. Iedereen kan dus meedoen en inschrijven met een team van 2 personen kan op zondag 26 mei in de tent vanaf 13.00 uur!

De entree het gehele weekend gratis waardoor we hopen heel veel mensen te mogen begroeten. Voor meer informatie verwijzen we natuurlijk naar onze website(www.cvdetoeters.nl) en onze facebookpagina!