Kunstgeschiedenis In dienstencentrum De Kring

HAMONT – Op donderdag 9 mei om 14.00 uur begint in dienstencentrum De Kring aan de Bosstraat 7 te Hamont een middag over kunstgeschiedenis. Er is dan aandacht voor Gustave Serrurier-Bovy. De toegang is € 6 per activiteit (inclusief koffie/thee en eventuele toelichtingen). Met een cultuurpas heeft u gratis toegang.

Gustave Serrurier-Bovy (Luik, 1858-1910). De Art nouveau was op zijn hoogtepunt in 1900, de stijl werd actueel rond 1890 en verdween in de gruwelen van de eerste wereldoorlog in 1914. De Art Nouveau was een component van de Art Nouveau-beweging die meer was dan een gewone kunststroming. Het was ook een nieuwe morele en geestelijke oriëntatie. Men aanvaarde niet langer de toen heersende samenlevingsvorm vooral de onaanvaardbare sociale en morele ellende. Meest typerend voor de stijl zijn de organische motieven, de vloeiende lijnen, het glas in lood en de invloeden van de Japanse kunst.  Serrurier Bovy (1858- 1910) was een Belgisch architect en meubelontwerper. Samen met Paul Hankar, Victor Horta en Henry Van de Velde was hij een van de voornaamste art nouveau-architecten en meubelontwerper. In 1897 en 1899 opende hij filialen in respectievelijk Brussel en Parijs.