Meer dan 300 kinderen genieten van een doldwaze buitenspeeldag aan ‘t Mulke

HAMONT – Buitenspeeldag was er dit jaar één met een missie. Een missie die draaide om het klimaat. Maar liefst 305 kinderen namen deel aan de talrijke buitenactiviteiten op het kampeerterrein van ’t Mulke en hielpen zo professor Smog de regenboogmannetjes terug te sturen naar hun eigen planeet. Zij wilden naar de aarde komen omdat er hier zoveel ijs smelt door de klimaatopwarming. Ze zijn namelijk verzot op water, maar hier op aarde is er niet voldoende plaats. Reden genoeg om alle aanwezige kinderen op een speelse manier met duurzaamheid in aanraking te brengen.  

Terwijl ouders en grootouders genoten van een hapje en drankje op het gezellige terras, leefden de kinderen zich uit tijdens activiteiten als ‘regenboogmannetje mag ik overvaren’, balletje trap, voorleesraket, knutsel- en djembé-workshops… Het mooie weer en het actuele thema droegen bij tot een geslaagde Buitenspeeldag. Daarbovenop ontving elk kind een herbruikbare waterfles en kreeg wie met de fiets kwam er nog een extraatje bovenop. Zo hoopt het stadsbestuur de boodschap van professor Smog, zijnde ‘de aarde verzorgen, doen we samen’, mee uit te dragen.De foto’s van Buitenspeeldag vind je binnenkort terug op www.hamont-achel.be en op de Facebookpagina van stad Hamont-Achel.