Motoball jeugdtoernooi Kierspe

BUDEL – Vroeg in de morgen van zaterdag 4 mei werd afgereisd naar Kierspe, Sauerland, om deel te nemen aan het jeugdtoernooi voor het Duits Kampioenschap Jeugdmotoball. Door de flinke sneeuwval bleek het Sauerland veranderd te zijn in een prachtig winterlandschap, dat zo op een kerstkaart kon. In het afgelopen paasweekend waren de jeugdspelers van Budel al eerder te gast voor een vriendschappelijk toernooi met o.a. deelnemers van Litouwen. Dit toernooi werd door de jeugdspelers van Budel winnend afgesloten. Gezien de weersomstandigheden zouden de condities waaronder gespeeld moest worden heel anders zijn dan in het paasweekend. Budel is voor het Duits kampioenschap ingedeeld in de pool met MBC Kierspe en MSF Tornado. De eerste wedstrijd van Budel was tegen MBC Kierspe. De wedstrijden werden gespeeld in twee manches van 20 minuten. In de eerste manche werden de spelers vergezeld van een hevige sneeuwbui. De spelers van Budel moesten wennen aan het moeilijk bespeelbare veld. In deze manche kwamen geen van beide teams tot scoren. In de tweede manche kwam Budel beter in zijn spel en werd de wedstrijd door 4 doelpunten van Glenn Smeets met 4-0 gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen MSF Tornado. Ook in deze wedstrijd werd de eerste manche ‘gesierd’ met een hevige sneeuwbui. Mede hierdoor gingen beide teams doelpuntloos naar de pits. In de tweede manche liet de sneeuw het afweten en ontspon er zich een spannende strijd op het  moeilijk bespeelbare veld. Tornado kwam op voorsprong, maar deze werd meteen teniet gedaan door een doelpunt van Bas Vercoelen. Het was aan keeper Rik van Lier van Budel te danken, dat deze stand behouden bleef. Een vrije trap van Budel werd door Glenn Smeets onhoudbaar binnengeschoten. Tornado kwam echter weer gelijk door een rebound uit een vrije trap. Budel kwam toch weer op voorsprong door een doelpunt van Glenn Smeets. Tornado voerde echter de druk op het doel van Budel flink op en dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.  Omdat Tornado de wedstrijd tegen MBC Kierspe met liefst 15-0 had gewonnen, eindigde Budel als tweede in dit toernooi. Ook de senioren moesten dit weekend aantreden voor de bekerwedstrijd tegen MSC Ubstadt-Weiher. Deze wedstrijd werd verloren met 10-7, hetgeen geen slecht resultaat is. De volgende thuiswedstrijd is 18 mei. MBV Budel moet het dan voor de competitie opnemen tegen MSC Puma Kuppenheim. De wedstrijd begint om 18.00 uur.