Opbrengst emballage-actie voor school in Malawi: 1310 euro

WEERT – De grote emballage-actie van Jumbo Heerschap, in samenwerking met de jubilerende Philips van Horne, heeft 1310,00 euro opgebracht. Joost Veldhuis, afdelingsmanager kassa van de supermarkt op Leuken, overhandigde woensdagochtend, in het bijzijn van enkele personeelsleden, de cheque met het eindbedrag aan Bert van Dijk en Jan Leenders van de commissie ’50 jaar Philips van Horne’.  De statiegeld-actie vond plaats in zes supermarkten van Jumbo Heerschap in de periode 25 maart t/m 22 april j.l. 

Nog nooit heeft de maandelijkse emballage-actie van Jumbo Heerschap voor een goed doel zoveel opgebracht.

Jubileumproject in Malawi

Tijdens het gehele schooljaar 2018-2019 wordt er geld ingezameld voor de ‘Chipala’ school in Malawi, het jubileumproject van de Philips van Horne. Het land Malawi, ook wel het ‘Warme Hart van Afrika’ genoemd, behoort tot de tien armste landen van de wereld. 

De Chipala school telt maar liefst 8500 leerlingen, 75 leerkrachten en 22 klaslokalen. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de open lucht in zeer stoffige of modderige omstandigheden. Leermiddelen zijn practisch niet aanwezig. Het streven van de Philips van Horne is om 18.000 euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van twee klaslokalen.  De komende maand organiseert de ‘Philips’ als slotactiviteit van het jubileumjaar ook nog een grote ‘Weert-Malawi loterij’. De trekking is op zondag 2 juni tijdens het wandel- en fietsfestijn ‘De Van Horne Bloem van Weert’.