Specialisten in ogen en contactlenzen

Mennen & de Cock is een speciaalzaak in contactlenzen en optometrie (oogmeetkunde). Kwaliteit, perfectie en klanttevredenheid staan bij ons op nummer 1. Hiervoor staat dagelijks een team voor u klaar. Het team bestaat uit 3 contactlensspecialisten waarvan 2 HBO-optometristen. Daarnaast is er steeds een van de drie assistentes aanwezig die u ontvangen of telefonisch te woord staan.

Contactlenzen

Bij ons draait het om maatwerk. Van iedereen die besluit tot aanschaf van contactlenzen worden de ogen eerst gescreend op gezondheid en of ze geschikt zijn voor contactlenzen. Ook wordt dan bepaald welke soort contactlenzen op deze ogen passen omdat de mogelijkheden hierin enorm zijn. De contactlensspecialist geeft hierin advies. Bij de start kunt u, in de meeste gevallen, 2 maanden lang de lenzen kosteloos proberen. Daarna besluit u pas. De assistentes leren u eerst hoe de lenzen ingezet, uitgehaald en verzorgd moeten worden.

Als een klant een afspraak maakt wordt er zorgvuldig gekeken naar de achtergrond van de klant. Heeft deze bijvoorbeeld een kantoorbaan en zit hij of zij de hele dag achter een beeldscherm, dan heeft deze klant andere lenzen nodig dan iemand die heel veel sport of in de buitenlucht werkt. We kunnen de keuze maken uit harde- of zachte contactlenzen. Daarbinnen hebben we de keuze uit bijvoorbeeld standaard lenzen, lenzen met cilinder, multifocale lenzen (veraf en dichtbij ineen) of nachtlenzen (u draagt ze ’s nachts zodat u overdag geen lenzen nodig hebt). Ook kinderen kunnen we helpen met contactlenzen, vaak al vanaf een jaar of acht. Dit is echter afhankelijk van het kind zelf en de motivatie. De leeftijden van onze klanten variëren van 8 jaar tot 84 jaar.  

Optometrie (oogmeetkunde)

Drie jaar geleden hebben we onze diensten uitgebreid met optometrie. Een van onze twee  optometristen onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. Om de optometrist te ondersteunen bij zijn onderzoeken maken we gebruik van de modernste apparatuur waaronder een OCT scanner/funduscamera.

Met behulp van een OCT scanner kunnen we dwarsdoorsnedes maken van delen van het oog zoals het netvlies (Retina), de gele vlek (Macula) en de oogzenuw. Deze zitten allemaal in het achterste oogsegment. Met onze OCT scanner kunnen we ook beelden maken van het voorste oogsegment waar zich onder andere het hoornvlies en de ooglens bevinden. 

Voor wie is een OCT scan van belang

Allereerst is het van belang voor risicogroepen. Denk hierbij aan

– mensen met glaucoom of mensen waarbij glaucoom in de familie voorkomt

– mensen met diabetes

– mensen met een hoge sterkte, hoger dan -6 of +6

– mensen met macula degeneratie

– mensen met klachten zoals slecht zien en die niet te corrigeren zijn met een bril of

   contactlenzen

– mensen die lichtflitsen zien

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze scanbeelden preventief te laten maken en te laten beoordelen door de optometrist of voor de eigen geruststelling.

Ook bestaat de mogelijkheid dat uw huisarts u doorstuurt naar een van onze optometristen voor een oogonderzoek. In dit geval vergoedt in Nederland de ziektekostenverzekering het consult, in eerste instantie uit het eigen risico. 

Droge- of tranende ogen

Last van droge ogen of net van tranende ogen? Mogelijk kan een van onze optometristen u helpen. Zij zijn hierin eveneens gespecialiseerd en beschikken over de middelen om dit probleem aan te pakken. 

Informeer eens bij ons naar de mogelijkheden.

Wij staan op Facebook en Instagram.