Grootscheepse brandevacuatieoefening

PELT – Campus VOX Pelt was afgelopen woensdag het toneel van een grootscheepse brandevacuatieoefening. In het hoofdgebouw op de tweede verdieping ontstond omstreeks 9 uur een ‘brand met veel rookontwikkeling’. Na het koelbloedig reageren van een leerkracht ging er een hels alarm af over de hele campus. Al vlug werden 800 leerlingen, volgens de bekende procedure, veilig geëvacueerd. Intussen arriveerde de brandweer van Lommel met meerdere voertuigen, dit met loeiende sirenes. Uit de aanwezigheidscontrole bleek echter dat er 2 leerlingen achter gebleven waren in het schoolgebouw. De brandweer schoot meteen in actie en de vermiste slachtoffers werden via de trap en de ladderwagen uit het ‘brandende gebouw’ gered. Na afloop van de geslaagde evacuatieoefening mochten de leerkrachten zelf ondervinden hoe het voelt om in een lange gang vol rook je weg te vinden. Dit maakte indruk!

Hopelijk moeten we deze ervaringen nooit in werkelijkheid uitvoeren.