Super concoursresultaten voor jeugd Harmonie EMM Budel

BUDEL – Met een Eerste Prijs Summa Cum Laude, voor de jeugdslagwerkgroep van Harmonie EMM Budel o.l.v. Lars van Tulden en een dikke Eerste Prijs voor het jeugdorkest van Harmonie EMM Budel o.l.v. Dennis Lebens mag hun deelname aan het prestigieuze Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt een groot succes genoemd worden.  Na een ruime voorbereiding reisden zondag 5 mei jl. 50 jeugdige muzikanten van harmonie EMM Budel af naar dit grote tweejaarlijkse internationale muziekfestival waaraan meer dan 3400 jeugdige muzikanten deelnemen uit bijna 30 landen.   In de ochtend speelde het jeugdorkest de concourswerken ‘Second Suite for Band’ van Alfred Reed en ‘A Musical Fantasy’ van Ennio Salvere voor de internationale jury en oogsten veel lof.  In de middag speelde de jeugdslagwerkgroep, gesteund door vele supporters, de concourswerken ‘Aboriginal Dreams’, ‘Nemesis’ en ‘Spanish Adventures’.    Zij kreeg van de jury de hoogste waardering voor hun uitvoering: Summa Cum Laude.  Een klinkend resultaat, immers voor de derde keer op rij werd een Eerste Prijs Summa Cum Laude behaald, waarmee zij tevens werd uitgenodigd om deel te nemen aan het Laureaten Concert tijdens het avondprogramma.  Wederom werd het optreden met een langdurige staande ovatie beloond.  Harmonie EMM krijgt dan ook terug op een succesvol concours en zal over twee jaren zeker weer van de partij zijn op dit prachtige festival.