LRV Ruitertornooi

NEERPELT – Op zaterdag 4 mei organiseerde “De Dravers Neerpelt” een ponytornooi en op zondag 5 mei ’19 was het de beurt aan de “Grevenbroekse Ruiters Achel” om het ruitertornooi voor hun rekening te nemen. Beide toernooien zijn tot stand gekomen door een enorm goede samenwerking tussen beide clubs. Het was al meer dan 20 jaar geleden dat LRV Achel in eigen gemeente nog een ruitertornooi heeft kunnen organiseren. Het was dit jaar mogelijk dankzij de terreineigenaar, familie Schellekens, om de start van het LRV zomerseizoen in eigen gemeente te kunnen organiseren. Op zondag waren de  winnaars in de hogere dressuurklassen: Evelien Schroyen, Anke Van Moer, Pauline Coomans, Sandra Coumans (van de plaatselijke rijvereniging!), Krista Claes, Jasper Ceunen en Liesbet Janssen. In het hoogste jumpingonderdeel ging Danny Loos met de titel lopen, klasse midden werd gewonnen door Gitte Wuyts en klasse licht door Kris Wouters en Isabeau Haesen. Een opmerkelijke prestatie kwam er van het 20-jarig paard Wipper P. Wipper is een paard geboren ten huize Pinxten in Overpelt. Peter Pinxten heeft hem opgeleid en gereden tot het hoogste niveau binnen LRV. Talrijke overwinningen staan op hun palmares, van de klasse licht tot klasse Zwaar, van de plaatselijke LRV-wedstrijden tot kampioenschappen. Helaas kreeg Wipper op 15-jarige leeftijd een blessure en moest op rust. Er werd toen besloten om hem het hogere werk te besparen en hem te laten berijden door vriendin Maité van Heeswijk in de klasse Licht. Wipper heeft zijn winnaarsmentaliteit nooit kwijtgespeeld en bezorgde Maité al vele overwinningen en ereplaatsen, met als hoogtepunten een overwinning op jumping Mechelen en de provinciale zomertitel vorig seizoen. Vanaf zijn 6e levensjaar heeft Wipper geen enkel provinciaal of nationaal zomerkampioenschap gemist (behalve het ene blessurejaar), wat toch iets opmerkelijks is. Er werd getwijfeld om hem nog een extra seizoen aan de start te brengen, maar Wipper lijkt zijn conditie en motivatie nog niet kwijt te zijn met een mooie 2e plaats op de LRV-wedstrijd te Achel vorig weekend. De organisatie wilt graag de familie Schellekens, al haar sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. 

Foto Rik Vander Sanden