Concert: Noorderklanken zingt ‘Scenes from the Bavarian Highlands’

ACHEL – Op 25 mei aanstaande nodigt zangkoor Noorderklanken uit Achel u uit voor een muzikale reis naar Beieren. In 1894 vereeuwigde componist Edward Elgar zijn mooie herinneringen aan een vakantie met zijn gezin in Hoog-Beieren. Het gebied rond Garmisch had toen zeker nog niet de toeristische uitstraling van vandaag. Maar de lokale volksmuziek en dans inspireerden Elgar tot mooie, romantische melodieën die poëtisch van tekst voorzien werden door zijn vrouw. Noorderklanken brengt u in de sfeer met een aantal inleidende liederen. Na een instrumentaal intermezzo laat het koor  u genieten van  Elgars meesterwerk dat al zovelen beroerd heeft. Noorderklanken brengt u de oorspronkelijke versie met pianobegeleiding. Noorderklanken hoopt u te ontmoeten op zaterdag 25 mei om 20.15 uur in de kerk van Achel-Centrum. Reservaties via : 0032 494 925913 of ticketsnoorderklanken@gmail.com