Heerlijk lopen bij de 470e “Hema IJzeren Man Loop”.

WEERT –  Zondag 5 mei werd vanaf 1980 de 470e “volksloop” gelopen. Nu bekend als “Hema IJzeren Man Loop”. Om 10 uur werd er gestart door bijna 150 deelnemers. Jong en oud namen deel. Sommige waren net te laat aan de start. Echter dat is met de huidige tijdmeting niet zo’n probleem. De brutotijd wordt wat langer, de nettotijd is de tijd die je gestart en gefinisht bent. En die is dan jouw correcte tijd. De jongste  deelneemster van 2 jaar liep vandaag haar eerste 1.3 km. En zij gaf niet op. Samen met haar vader liepen ze eenmaal de jeugd-ronde .Een prachtige prestatie. Alle deelnemers genoten vandaag, want het was een heerlijke temperatuur om te lopen. Met 11 graden en af en toe wat zon was het  prachtig loopweer. Een klein beetje regen op het einde voor de langere afstanden was voor deze deelnemers ook geen probleem. Om 11.30 was iedereen gefinisht en kon deze leuke voormiddag afgesloten worden. Rond 12 uur stonden alle uitslagen al op internet, en wel op www.uitslagen.nl. Iedereen, die zijn eigen wedstrijd gelopen heeft, weet nu precies welke netto tijd hij of zij gelopen hebben. Weer een geslaagde “Volksloop”.  Op 2 Juni is de volgende loop. Meer info daarover volgende week.