Laatste asfaltwerken op de Bosstraat

De Bosstraat  wordt komend weekend nog één laatste keer afgesloten voor verkeer. In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer zal de aannemer dan de definitieve asfaltlaag aanbrengen. Alle verkeer, zowel personenwagens als vrachtverkeer, moeten tijdens deze periode in beide richtingen een omleiding volgen via Kaulille en Lozen. 

Op de Bosstraat tussen de Militaire Dijk en de Industriestraat rijdt het verkeer momenteel nog over de onderlaag asfalt. Omdat het wegdek verderop richting Hamont – tussen de Industiestraat en de Vlasroot – ook in slechte staat is, is beslist om ook hier de asfaltlaag mee te vernieuwen. Al deze asfalteringwerken zullen samen uitgevoerd worden van vrijdagavond 17 mei tot en met maandagochtend 20 mei.

Hinder zoveel mogelijk beperkt
Om de hinder voor het doorgaande verkeer en de omliggende bedrijven tot een minimum te beperken, zijn de werken in het weekend ingepland en worden er ook ’s nachts werken uitgevoerd. Vrijdag wordt er overdag al gewerkt ter hoogte van de industriezone, maar het verkeer kan dan nog via de Bosstraat en een kleine omleiding over de Middenweg blijven rijden. Om 18.00 uur wordt de Bosstraat tussen de Geuskens en de Oude Watertorenstraat volledig afgesloten voor verkeer. Het hele weekend geldt er een omleiding via Kaulille en Lozen. Ten laatste maandagochtend zal de Bosstraat weer voor alle verkeer open zijn.

Het aanbrengen van deze definitieve asfaltlaag is het sluitstuk van de volledige vernieuwing van de Thomas Watsonlaan, Hamonterweg en Bosstraat in Pelt en Hamont-Achel. Het project is een samenwerking tussen het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, gemeente Pelt en de stad Hamont-Achel.