Luc Nouwen helpt sv Budel met hattrick voorbij Dommelen

BUDEL – Opnieuw was het topscorer Luc Nouwen die sv Budel bij de hand nam in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. De topscorer van sv Budel wist na rust driemaal te scoren en hielp zijn teamgenoten op deze manier aan een 3-1 overwinning op degradatiekandidaat Dommelen. Toch was niet alleen Luc Nouwen verantwoordelijk voor de overwinning, want bij een 1-1 stand stopte doelman Dennis van Gils een belangrijke strafschop.

Met nog drie wedstrijden te spelen kan sv Budel het eerste seizoen in het district Zud I eindigen op plek vijf, zes of zeven. De laatste wedstrijden zullen gaan uitmaken waar de ploeg van Walter van Ommeren terecht komt. Met nog twee thuiswedstrijden en een uitwedstrijd zal de ploeg er alles aan doen om de vijfde plek veilig te stellen. 

De wedstrijd tegen Dommelen begint sv Budel een stuk beter dan vorige week tegen Wilhelmina Boys. De tegenstander heeft nog alles om voor te spelen, want hekkensluiter Spoordonkse Boys staat slechts drie punten onder de tegenstander van deze middag. Toch komt sv Budel voor rust nog niet op voorsprong, zonder zelf in de problemen te komen. Met een 0-0 tussenstand gaan beide teams rusten. Na rust lijkt sv Budel zich te realiseren dat het tempo omhoog moet om doelpunten te maken. Dommelen heeft een hoop overtredingen nodig om sv Budel af te stoppen en na een overtreding in het strafschopgebied komt sv Budel vanaf de penaltystip op voorsprong. Luc Nouwen verzilvert de strafschop namelijk koelbloedig. Niet veel later onderschept Dommelen een te korte terugspeelbal en staat de stand weer gelijk; 1-1. Na 20 minuten in de tweede helft kan Dommelen op voorsprong komen vanaf de penaltystip, want ook zij krijgen een strafschop. Dennis van Gils stopt de penalty en dan lijkt er iets te knakken bij de bezoekers. Op aangeven van de ingevallen Roel van Geldorp scoort Luc Nouwen twee minuten later zijn tweede van de middag en staat sv Budel opnieuw op voorsprong. Deze keer geeft sv Budel de voorsprong niet meer uit handen. In de laatste minuut van de wedstrijd maakt Luc Nouwen op aangeven van Jelle Martens opnieuw een treffer en mag hij voor de tweede keer in dit kalenderjaar een hattrick noteren. 

Concurrent Reusel Sport won opnieuw, waardoor ze nog altijd twee punten meer hebben dan sv Budel en op de vijfde plaatst staan. Unitas’59 verloor, waardoor sv Budel daar inmiddels drie punten op uitgelopen is. Aankomende zondag gaat sv Budel op bezoek bij Tivoli in Eindhoven. De wedstrijd op Sportpark de Heihoef begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.