Mijn mening

Als je je inzet als vrijwilliger ben je een goeie bij commissie, vereniging en stichtingen.

Als je aangeeft ‘ik ga er na zovele jaren mee stoppen’, krijg je bij de commissie en vereniging alle begrip hiervoor. Er wordt dan ook op gepaste en volle waardering afscheid van je genomen.

Bij de Stichtingen is dit heel anders. Hier hebben ze het woord bedankt voor je inzet nog niet eens uitgevonden en ook  niet uit het woordenboek gehaald. Dit is niet alleen bij mij gebeurd maar ook bij andere vrijwilligers, je moet ze er nog aan herinneren ook nog. Er is zelfs een handleiding hoe er afscheid (o.a. aandenken) genomen wordt. In de laatste bijeenkomst word je zelfs nog bedreigd ondanks al die jaren dat je inzet hebt getoond. Gemeente ambtenaren willen wel als je gestopt bent nog praten over je functioneren, wat heeft dit dan nog voor zin, je bent toch gestopt. Ze komen zelfs hun afspraken niet eens na. Het verschil is wel dat als andere bestuursleden afscheid nemen, er aandacht geschonken wordt in de vorm, Gemeenteambtenaren zijn dan wel aanwezig met aandenken, bloemen en fles(sen) wijn.

Waarom wordt er zo’n verschil gemaakt? Als bepaalde personen niet meer willen dat je actief inzet voor de Gemeenschap waarom zegt men dit dan niet? Open en eerlijkheid! Ze geven steeds aan dat vrijwilligers vooral in Dorplein zeer hard nodig zijn. Als je zo met vrijwilligers om gaat zullen de vrijwilligers toch nog wel eens even nadenken.

Door Wim Cremers