Openluchtspektakel Zomer 65

BERGEIJK – Een aantal weken geleden brachten wij u op de hoogte van de voorbereidingen van het openluchtspektakel ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de toneelvereniging De Kempengalm uit Weebosch-Bergeijk. Er is toen een klein tipje van de sluier opgelicht en hierop hebben we heel veel positieve reacties gekregen met herhaaldelijk de vraag of men hiervoor al kaartjes kan bestellen. Er is goed nieuws te melden want de voorverkoop van kaartjes staat gepland op zaterdag 25 mei van 14.00 tot 17.00 uur en maandag 27 mei van 19.00 tot 21.00 uur in gemeenschapshuis ‘t Sant, Witrijtseweg 9  Weebosch.  In de voorverkoop geniet u van een leuke korting en voor groepen vanaf 11 personen is het nog eens extra interessant. Vanaf 28 mei kan men kaarten reserveren via de website www.dekempengalm.nl of kopen aan de kassa op een van de voorstellingen.

Speeldata: zaterdag 29 en zondag 30 juni a.s. en woensdag 3, zaterdag 6 en zondag 7 juli. De uitvoeringen vinden plaats op het Charles de Backerplein gelegen naast de Sint Gerarduskerk op De Weebosch en beginnen allen om 20:00 uur. De bar is al vanaf 19:00 uur geopend.

De jeugd van De Weebosch midden jaren zestig. We gaan terug naar de zomer van 1965. In het anders zo rustige dorpje van de Weebosch, slechts enkele kilometers van de Belgische grens, waar het leven zijn dagelijkse gangetje gaat, kriebelt de onrust, opwinding en rumoer. De tijden lijken in snel tempo te gaan veranderen. Immers, dichtbij de Belgische grens is altijd wel wat spannends te beleven.  Minirokjes, The Beatles, The Rolling Stones, smokkelaars en allerlei langharig werkschuw-achtig tuig komen de onschuldige jeugd van De Weebosch “besmetten”. En dan is het ook nog bijna Weebosch kermis….

De zomer van 1965, de tijd waarin de pastoor van de parochie het nog voor het zeggen had, wordt bepaald niet saai…..

Tijden waarin de pastoor nog de scepter zwaaide

 Een openluchtspektakel, dat overgoten wordt met een gevarieerde mix van muziek die in 1965 in de top 100 stond, mag u zeker niet missen. Mw. Rita Scheelen heeft speciaal ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de vereniging het stuk geschreven. Ook de regie is in haar handen.  Kijk voor nadere informatie, entreeprijzen etc. ook eens op onze website  www.dekempengalm.nl  of volg ons op Facebook.